Sunday, September 16, 2012

1.35 am

people are so mean sometime these days.. dan kita pun boleh buat mcm tu dekat org tanpa kita sedari.. org dah cakap kat blakang pasal kita.. even dalam niat kita xda maksud nak buat mcm tu kat org.. senang jer, nak buat baik, org dengki, org buat jahat, org kutuk sampai mati.. 


benda ni typical sgt.. kadang2 benda dah jadi, tak boleh nak halang, tak boleh nak cover dan tak boleh nak betulkan keadaan.. cuma bergantung pd kita sendiri mcm mana nak handle.. marah, nangis, luah, diam, buat tak kesah, nak abaikan, lupakan dan sebagainya.. kita ada hak sendiri.. tp tgklah apa yang kita dpt lepas tu.. 

its all about feeling.. terasa hati, makan hati, diabaikan, dipinggirkan, dan bla bla bla..


xper.. kta xboleh nak paksa org suka kat kita dan kita tak boleh nak paksa diri kita sendiri nak suka kat orang..


*** post ini xda kena mengena dgn sesiapa pun.. inilah akibat xdpt nak tido.. 1.35am... akal fikiran tidak menentu dalam keadaan xbrapa sehatt......... heheheheheh.. akhirnya sy dpt ketawa jugak buat post ni.. haha..  oke bye mau beradu dulu yer.. selamat malam...

*maaf blog masih dlm under construction


16 comments:

namasayatihah said...

Sy fhm..:)

MawardiYunus said...

:) xkira nak komen jgak huuhuh

nik ros said...

yup btol.kita tak boleh nak paksa org suka kita so jadi diri sendiri jea la kan.aslkan kita tak sakitkan hati org.

ViccMalarn said...

Sabar kak.. Ktk kan kuat.. Ktk slalu support kamek..
Hugsss!

O CIKTEDDY said...

betul3!

[sutera kasih] said...

kmk faham !!!

sbr jak ktk va..kdg2 susah juak oh, nk meluah kelak, tkt mbeban tlinga org..susah2..


kmk suka header baru ktk !
chu free x oh?msh busy ka nya? kmk mok order, tp xtauk maok design camne..kmk boring dg ngga header jaik kmk ya hehe

syakey said...

kadang kta yang expect too much dr diorang. so, kta pon kecewa. dan anggap mereka tu kejam/jahat/etc. padahal, diorg tak mencapai piawaian expectation kta ja. tak semua orang sama persepsi mcm kta :)

L@dyKichiMachiko said...

sabar jak denggg....

btw,i likeee ur new header!

Syazwan Che Deraman said...

susah nak puaskan hati semua pihak.

huhuhu.

okey, ejas blog baik baik okey!

Blog Panjang said...

ehh ye ke takde kena mengena ? haha
edit sendiri ke blog ni ?

boni kacak said...

la.. dah tak boleh tido, kenapa tak mesej je saya?hahahaha. :P

CikNana said...

kmk fhm sebab kmk pun pnh kna gtu..hehe

Nurrul said...

Hmm , sabar aje.. memang nak puaskan hati semua org takkan pernah boleh.. cukuplah kita buat yg terbaik untuk diri kita :")

akubiomed said...

Berat juga memikir masalah negara pada jam 1.35pagi. :-)

Riena Haiqal said...

sabar itu separuh daripada iman.. (^_^)

Yousof said...

Buat baik orang dengki, buat jahat org kutuk sampai mati. Maka kita perlu pilih untuk berbuat baik ok! InsyaAllah ;)