Monday, September 17, 2012

Makan Malam di Basaga, Kuching


assalamualaikum hai.. sronok nya cuti hari ni kan.. esok dah hari selasa.. nampak nya 4 hari saja bekerja.. tehehhe.. tp sabtu ni sy kene turun keja jugak sebab ganti hari skolah.. apa2 pun.. keja tetap keja.. mencari rejeki.. hehehe..


semalam ejant bawa pegi dinner.. efa pun join skali kebetulan kitaorg free.. sbenarnya nak ajak ramai lagi tp semua ada plan sendiri..  walaupun sy xbrapa sehat, masih batuk lagi tp apa salah nya pegi makan luar sekejap jer kan..  sbb sebenarnya semalam dah janji xnak kluar rehat dok rumah jer.. tp xdpt nak tolak kalau kwn dah ajak pegi dinner ;p ...


mula2 kitaorg plan nak makan kat steamboat tapi sampai sana suma full giler.. tak tau naper ramai sgt.. 5 kedai steamboat semua full.. agaknya sbb hari isnin cuti kan.. makan besar nampaknya.. then kita org cari tempat lain.. nak cari tempat yang best utk lepak.. last-last kita org pilih satu tempat agak cantek dan unik.. BASAGA namanya.. tempatnya romantik dan selesa, boleh pilih tempat dudok yang berupa sofa pun ada tp kitaorg pilih meja makan biasa saja.. then makanan pun boleh tahan..




 ejant




saya evaromina



entrance BASAGA




tempat masok.. boleh online.. kira mcm lobby jugak




suasana di luar.. masa ni baru habis hujan sbb tu krusi semua diangkat




menu pilihan.. 




makanan selera kami bertiga




masa nak balik kluar.. terjumpa seekor kucing sarat mengandung.. memang comel dan besar.. warna pun cantek.. lps tu manja pulak dgn kitaorg..



 last snap nak balik


** selamat hari bekerja esok.. bye bye.. 

* ada nampak kelainan dlm blog ni? xpa.. esok lusa sy critakan.. hehe.. take care ya!




27 comments:

Am said...

waaa... bestnya cnun.. btw kacak header bru.. lgik cool.. hehe

~tRah~ said...

di mna Basaga tu?:)

namasayatihah said...

Sy ska tmpat mkn yg best!!!niceeeee

Blog Panjang said...

curlaass gitu beb. haha mahal tak makan sana ?

CikNana said...

kacak btul header baru..tlg buatkan ktk juak boleh x eva?hehehhee..best ktk mam dinner tu..he

HeNRieTTa JoSe said...

header baru? chantek....

looks yummy....bestnye, bleh buat tmpat lepak lepak n borak borak nie...

CHU MAJORFLAVA said...

aie..mauk juak mam cya..ngu anniversary mek 2 minie jak

Riena Haiqal said...

wah best best best dan sangat best...
header baru yang comel dan cantik, warna blog pun macam dah berubah dah.. smart la..

L@dyKichiMachiko said...

Kuching mmg byk tmpt mkn yg cool n best sgtt...

Nanan said...

cne tmpat tok sis? ok x food nya? btw, blog baru nmpak macho ;)

ch000tz axoera ヅ said...

gumbiranyaaa....mcm kanak² ribena hehehe

BuluMataPalsu said...

ilang hal kaftan..haha..alu suk kmk ngga tmpt mkn tok..cam best gla jak aie..ok x price nya?

Yousof said...

First nak komen header baru tu. Ringkas tapi Lawaaa! ;)


Basaga, cantik dan selesa tempatnya. Jarang masuk kedai makan cantik² macam ni hehe.


Oh ye footage tu pun comel!

My Life's Journey said...

cantik header baru ktk yunk!!! tempat makan pun best juak kmk tangga ..waa mesti sedaap2 makanan kat sia yunk ..muahhh

boni kacak said...

kawan2 awak pun comel macam awak jugak kan??hehehe

Elih Japahar said...

Wah! Cantik header baru Eva ni..like :) lum pernah makan ctok..nak try jugak len kali..mun ada masa mbak kmek jua haha..

Syazwan Che Deraman said...

BASAGA?..

nama macam bukan nama tempat makan.

heheh.

tempat macam mewah..

blog eVa simple dan menarik!.
suka!

Evagurl Izma said...

nampak mcm bestnye kat sana. kena try ni

p/s: nama kita dekat2 la, nak sama :)

Marya Yusof said...

As salam Eva,

Class! Gambar semua cantik2 sb orangnye pun cantik!:))

Nick Nashram said...

eh, cikgu jugak..sama group la..huhu..mengajar subjek apa? cikgu primary school or secondary school?

ahmad endo said...

raget ya...waseh suma baru...hehehe...tapi pic penutup ya style

Masz Sidek said...

kat area ni tempat tok... mcm best jak nangga gambar ktk kat sia...

Masz Sidek said...

kat area ni tempat tok... mcm best jak nangga gambar ktk kat sia...

boni kacak said...

blog awak ok..hehehe.. normal loading :)

Semut Senyum said...

evaaaaaaaaaaaa..... miss u! muach! muach! lama tak lepak kat sini akibat kekangan jadual harian menyebabkan saya jarang utk berblog. heheheh.. skema ayat tu kan... wah wah ... umah blog dia dah baru.. makin cun! makin elegan! nice entry... syok tgok kamu ber3 yea....

Nurrul said...

bia mahu belanja adik ? ? hehe :")

RaMa-RaMa Fareeza said...

kat siney basaga ya? ;)