Friday, October 5, 2012

Late Lunch


assalamualaikum, hai ibuk ibuk, bapak bapak, anak anak cewek cewek eyh.. haha.. pa kabaran semuanya.. seronoknyer hari esok dh mula cuti hujung mggu.. tp esok kene turun kerja utk ganti class.. hoho.. sejak akhir2 ni slalu lunch lambat sampai pukol 4 dan hari ni pukol 5 baru nak lunch.. xtaulah mcm mana boleh bz mcm ni sampai nak amik masa makan pun susah... 

ermm.. ada effect tak kalau slalu lambat makan??

tp yang sy tau salah satu pasti kene serang gastrik.. mcm tadi mmg dah kena.. jarang jugak kena gastrik.. tp skrg dah slalu so kena hari ini... 


hari ni bz sbb pegi bank.. balik lambat dr keja pukol 1.30 ptg.. sampai rumah 1.55.. then mandi, bagi kucing makan xsempat nak manja2 dgn kucing -rushing time-.. 2.40 baru turun.. trus pegi bank kejap ada urusan... punya lah ramai dekat bank, biasala hari jumaat semua tempat jadi sibuk.. tambah pulak hujan lebat... pukol 4 baru kluar dr bank.. terasa perut lapa baru teringat belum lunch lagi.. trus cari contact nak cari geng ajak makan sama.. kebetulan kwn sorang ni nak balik dr kerja.. Kiki Hanako namanya.. dah berapa kali dia ajak kuar makan, rasanya dah 3 kali tp masa tu sy bz sgt.. hari ni nasib baik dia free jugak.. rindu pulak nak borak2 dgn si cantek ni.. 




keluar dr bank 4 petang, gelap guntur kilat


si baju kebaya merah, Kiki Hanako (blogger)





my late lunch steam chicken n baby kailan.. Kiki Hanako pulak makan spaghetti.. 


happy nyer bila berjumpa... kira 2 jam jugak lepak kat sini.. sbb lama dah x jumpa.. borak2 sampai jem dah kurang ckit.. takdalah tensen sgt stuck dlm jem.. oke itu saja goodbye..



Eva Thank You


21 comments:

saya_arief said...

sedap nyee.
:)

Syazwan Che Deraman said...

penat tu eva.
tak rehat rehat lagi tuh.

dah lama tak singgah blog kiki!.
nak singgah dulu.

elyna mirsada said...

jgn slalu lewat mam nt gastrik..=)

Riena Haiqal said...

saya masa tgh pregnant ni suka sangat makan lewat malam.. memang mengembangkan lemak2 dibadan la juga.. huhuhuhuhu... (^_^)
bestnya korang dapat lepak2 sekejap kan..

boni kacak said...

pergh..gila riang awak ye..hahahaha..

p/s : nak pergi menggatal kat blogger kiki tu la..heh heh

L@dyKichiMachiko said...

Kachakkkk tdg ktk eva....cney meli?mok mcm ya juak...

Elih Japahar said...

Mcm famliar jak nangga muka kiki tu..pernah jumpa d mana ya...lupa..

*Jom join segmen k:

http://elihjapaharkini.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-elih-japahar.html

wan niahix said...

mok ujan dh ya... hehe...

tp rasa mk nak, xbapa bgus owh mkn lambat ilak...


"Keep Smiling"
^_^

-Wan Niahix-

Mieya Atiera said...

Pengajarannya, jangan lewatkan masa makan.

AmirFX said...

Amoi! Kmk teka ktk g bank Islam kat Satok sia and makan d SCR.. Betul sik?!

namasayatihah said...

best nya dpt spent time wif frens..sy lately mmg jrg except for weekdays...weekend sy always wif family jer..sumtimes rase guilty but ntah la..makin tua makin mls bersosial...huhu

HeNRieTTa JoSe said...

mmg best dapt jumpa kawan kawan...jangan selalu amalkan makan lewat...takut prut masuk angin...

CikNana said...

bah..jaga.hehe

My Life's Journey said...

sedap nyaaaaaaaaaaaa ..umi teringin pulak nak makan sayur kailan tu hihi ..gambar dear n hanako pun cun (^_^)

Yousof said...

Pernah jugak terlupa nak lunch macam tu. Yang pasti bila perut kosong dan tak kita makan apa² akan dimasuki angin. Bila dah lama sangat boleh jadi juga pening² kepala. Jadi cuba alas perut kalau bz macam mana sekali pun ye.. ;D


Kiki tersengih tunggu makanan, Eva pulak muncung, makanan lambat sampai ke? hihi

Masz Sidek said...

tiap2 ptg hujan... mcm nak malam jak rupa hari... tp bagus juak kurang sikit jerebu...

syafiqakarim said...

da selalu sgt makan lewat :(
em em em comel.hiks

Syakir Rahman said...

gambar yg kat atas skali tuh kat mana??cantik la..mcm kat obersea..huhuhu

aReLaN said...

cam sedap je.wuuuu...nak jugak

Zie Madini said...

lamak mek sik hang out makan2 kdk ya. bena kata org...life lepas nikah ng akan berubah. no more huha2 gik dh....huhu.

Azham Vsvc said...

amboi....makan late lunch ni bagus gak bagi saya sebab dah tak perlu dinner haha...kadang2 kalau saya sibuk kat kolej tak sempat nak makan tengah hari, saya kuar makan pukul 6 ptg hehe....so kemudiannya bila malam perut dah kenyang hehehe