Saturday, November 10, 2012

Decorate with Lantern



haa sambungan bercuti di KL.. sempat jugak buat kraf walaupun 4 hari jer kat KL.. dpt idea dr satu kedai bunga kat Nilai kta org g.. ternampak satu lantern kat display, mmg sangat comel.. so sy ckp kat adek, nak sy buatkan?.. trus dia suka nak nak nak.. so beli lantern kosong warna puteh (macam2 warna ada) sgt murah, bunga, riben, glue stick dan glue gun.. balik dr Nilai petang tu, malam trus buat.. oke step by step.. mmg senang.. comel n sweet..










sebenarnya nak letak helaian daun dlm lampu tu supaya nampak bayangan daun bila kena cahaya lampu.. baru nampak efek lagi..  tp daun yang kitaorg nak dah habis dijual.. so korang boleh letak.. mayb korang lebih kreatif lagi kan.. ini utk suka2 jer.. adek nak sgt so kita buatkan..

bye itu sahaja.. nak rest.. flu.. hidung sumbat huhu..






22 comments:

Nurul Sharmila Matali said...

kacak !! boleh tempah tok.. hihi

umi zafirah said...

kreatif :D

so cute, How I love the flowers xD~~

Blog Panjang said...

wahh lawa siot buat.. nice2!

ehh lama tak singgah sini. :)

bella hamzah said...

awww so sweet

Isyatilla Idris said...

cantiklahh.. nnt blh buat ltak kt bilik hostel ni. hehe ? n cntek wajah baru blog. hehe. lame x melawat. ngee..

sukakartun said...

cantiknya!!!masa tgk bahan2 (1st gambo) saya ragu2..bila tengok hasilnya..fuiyooo ohsem!!boleh try neh

Riena Haiqal said...

lawa la.... sangat2 lawa.. kreatif la..

RaMa-RaMa Fareeza said...

kacak ;)

boni kacak said...

WAH!!!!!!!!!!! lantern tu sekacak saya la awak..hehehehe

My Life's Journey said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh kacak yunk ..berjiwa seni juak ktk tok yunk ..suka2 kmk diat ..lamak da c gi nilai ..syurga barang2 kahwin

Yousof said...

Ringkas dan comel! Seronok dapat tolong adik kan.. ;)


Kalau ada daun tu rasanya boleh jadi dua kali ganda cantik ni!

TiranaAduka said...

salam
Cantik ada bkt seni..
Salam kenal dari tirana aduka

CikNana said...

kck bah kmk buat..pandai btl.he

CikNana said...

eh salah..bkn kmk..ktk bah..hehehe

MawardiYunus said...

wahhhhhhhh nice... saya suka sangat :)

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Azham Vsvc said...

wah...Eva ni kreatif lah hehe....senang dah kahwin nanti buat kraf sendiri aje hehehe....

Hanie Dew said...

Comel jdnya..aku suka idea yg byangan daun tu..

CHU MAJORFLAVA said...

lantern mek lom siap gik hias..wah!!bgg nikah kawan mek dah nak dekat...

Zie Madini said...

uiii...kreatif eh ktk. kacak kali jak. Thumbs up!

Miss Zahirah said...

cantiknyerrr.. nice sharing..
ble buat kt umah sdri nnt.. hihihi

[sutera kasih] said...

untung dpt kakak kreatif mcm eva :)