Tuesday, November 6, 2012

Selepas 2 minggu

selepas 2 mggu, baru ada kesempatan nak update.. terasa lama jugak nak update balik.. setiap hari asyik terfikir 'oke hari ni mesti update, tp terlupa.. sampai lah ke hari ni.. yeay!! ni pun sbb tgh buat keja.. so curi masa ckit.. lama tak bc blog korang.. sory lama tak jenguk..


lupa nak wish selamat hari raya haji.. hehe gila lama kan.. mcm mana raya haji korang.. tahun ni, sy dan family fly to KL bercuti kat sana.. masa tu jer semua dpt berkumpul kalau xsusah.. sbb masing2 bz dgn keja dan blaja jauh dr mak bapak.. so hari kamis, slps keja, ptg tu trus sy dgn dua bradek fly to KL.. mak dan ayah awal pagi dah fly sana.. sbb ayah dpt amik cuti hari tu..


tp ada peristiwa sedikit tegang tp melucukan.. pada malam flight kita org nak g KL, masa nak touch down kat KL , hairan naper tak turun2.. tba2 dpt announcement, kene U turn dan touch down kat Senai Airport International Johor dulu... semua gelabah.. terdengar byk ramai passenger ckp, SERIOUSLY? sbb lewat dh malam tu kan.. mesti ramai yg dh tggu kat airport..

then lps touch down kat johor.. kitaorg just stay dlm plane 40 minit mcm tu.. hmm agak lama.. rupa2 nya dpt tau yang cuaca kat KL tak baik.. hujan lebat.. lps tu semua kluarkan hp masing2 kol ckp skrg kat johor.. so sy pun cepat2 kol ayah.. takut ayah mak dan adek risau.. tp sy sengaja buat macam cemas ckit bila ckp dgn ayah..


saya : akum, ayah, kita org kat airport johor.. ( buat suara mcm org bersalah tersalah naik flight)
ayah : HAAAAAA?? Astaghfirullahalzim.. naper lah korang kat situ pulak.. itulah asyik main2 sampai salah naik flight ( dlm diam gelak dgr ayah marah2 hehe )
saya : ayah ayah ayah.. sy belum habis cakap lagi
ayah : haaa apa dia?
saya : flight kita org terpaksa singgah kat airport johor.. mmg nak touch down kat KL tadi tp pilot terpaksa U turn bawa kat sini dulu.. bila cuaca kat KL dh oke baru fly kat sana balik..
ayah : oooo patutlah.. kat sini mmg cuaca tak baik pun.. ( lps tu ketawa crita balik kat adek2.. kita org dah agak ayah mmg marah.. hehe..)


so kita org d KL, 4 hari jer.. ahad baru balik.. rindu lagi nak bercuti dgn semua family.. enjoy the pics!


masa kat airport johor.. stress menunggu.. perasaan excited nak jumpa family down kejap.. 


dah sampai sana, bukak pintu, Givenchy menjemput kedatangan kitaorg.. uwaaaaa COMELLL!!! tp suka gigit orgg! balik sini tgn bergaris2..


hari pertama hari raya haji.. bawa makan bersama di HOTEL MAYA.. buffet sgt mengkagumkan.. the BEST.. pelbagai pilhan.. xder rasa sedih bila semua ada seperti ketupat, lontong, rendang, kari dan mcm2.. berbaloi..





jalan2 di pavillion lepak dgn kazen


oh PRADA.. walaupun ku tak mampu memilikimu.. ku hanya mampu menatap wajahmu




THE END - rindu dgn Givenchy.. masa kita org dtg haritu, dia flu tp masih super duper active!!! mcm org tak sakit..
oke bye.. nanti nak bc blog korang.. ;)
maaf ayat mcm dh tak rupa mcm ayat.. lama tak blogging ;p





19 comments:

Riena Haiqal said...

heheheh.. ingatkan betul2 salah naik flight.. hehehehe.. ayah awak dah gelabah dah tu... dia ingat salah flight..
bestnya dapat bercuti dengan family kan.. jeles nya... alahai comelnya meow.... nak gigit dia pulak

Syakir Rahman said...

ada sapa2 nk bawak aku jalan2 kt johor x?? x pernah lg jalan2 kt sana... huhuhuhu

namasayatihah said...

sketnya pictures...heheh!!ok nti tgu awk dtg sini lg..hee~

Saya lg la malas gilaaaaa nk update...huhu~

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

kekekekeke... lawak betul... nasib baik flight tu U-turn je... kalau turn down, macam mana...

Akin Amar said...

ah! si Givenchy yg comel!!!!!! :)

Salam Aidiladha gak. hee ;)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe lama gak tak update..

aritu baru update blk

boni kacak said...

2 minggu saya menanti, akhirnya berupdate jugak. dah bersawang dah tau blog ni. saya tiup dah berhabuk dah.hehehe

selamat hari raya haji awak.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

Klu rietta jd ayh pown rietta mrah, tp bkn sbb mrah, sbb risausbnrnya....kl ngnjhor tu jauh....

Kathy Tuah said...

wah, bestnya dpt holiday ngan family..hehe..

part belon yg nasib nya balit ke kl gik..hihi..

CikNana said...

kmk rindu ktk bah.hehe

:: Riri-Fatieha ::~ said...

chomel la Givency

ahmad endo said...

nang bestlah...hahaha

asha said...

la ya ka..harap2 lak kmk sik cm tok juak masa g cnun bln 12 lak.huhu. takut wooo.sorg2 gik ya kelak.hik hik

aYLa said...

kak.. nak pic adik laki ktk ya kan.. sapa dengan nya ya?

Semut Senyum said...

eva.... wah wah, seronok berjalan2 yea.. kucing eva comel la, tapi muka serius... mata dia cun! msti sayang gilak sama itu kucing kan.... hidung dia paling special. ehhehe.

Suka sama semua gambar eva.

psst... lama tak singgah sini, no time loorr...

My Life's Journey said...

bestnya jalan2 dear ..seronoknya ..makanan pun sedap ..comelnya miawwwwwwwwwww .. rasa mauk kiss jak mukanya ..muahhhhhh

Azham Vsvc said...

cantik gambar Eva letak kat blog ni hehe...memang berbakat betul hehe!

TiranaAduka said...

erm.ada sesuatu nak tanya.
tiranaaduka@gmail.com
Lau sudi email saya
Perkara-blog loding lambt.

Anonymous said...

pusakkkkk!!!

hehehe...


- saya kf,sorry mls no sign in ~