Thursday, December 6, 2012

Spinning Your Head

saya nampak mcm pemalu * erkk * tp suka mencuba benda aktiviti2 yang lasak.. mungkin disebabkan sy merupakan anak sulung dlm 4 adek bradik so sudah biasa utk explore dan mencabar diri sendiri melakukan sesuatu yg baru.

ermm sy nak naik semua jenis rollercoaster di seluruh dunia.. tp setakat ni dlm malaysia saja.. belum sampai kluar malaysia lagi.. mungkin dalam 5 taun ke KOREA?? pls pls pls bawalah ku ke sana..

tak semua rollercoaster di malaysia sy pernah naik.. tp bg sy roller coaster kat times square pun lebih kurang hebat jugak.. sudah naik 3 kali.. setiap kali turun KL wajib main kat sana.. biasalah org ckp nak lpskan tensen.. tp sebenanya bukannya nak release tensionn pun, bila start nak main tu pun dah tension.. tp sebenarnya sy nak rasa perasaan takut ketika main .. biar lepas semua.. lagi sronok..

okelah nak crita raya haji lpas kita org sekeluarga turun KL.. sblm fly dah plan dgn adek2 mesti naik rollercoaster 'SuperSonic Odyssey'.. bila sampai sana, adek no 2 dah mula rasa takut.. mcm2 jer alasan tak nak naik..  tak fair lah kalo sorang tak naik kan.. susah senang adek bradek kene hadapi bersama.. chewah bukan main ayat..




oke rollercoaster dh main! adek suma happy.. lps tu mata bersinar2 tgk "Space Attack".. hari tu xleh main sbb ada masalah teknikal.. so kali ini mesti main!.. adek no 2 berkeras tak nak main.. tp paksa jugak.. adek 2 org lagi diam jer ekot ckp kakak.. bgs2! haha.. then dudok tggu semua seat full.. masa tggu tu, adek no 2 asyik bising ckp tak nak main, tp kita paksa dia dudok main jugak, saiko mcm2.. sampai ckit lagi dia dh nak angkat kluar trus sy ckp, "eyh jangan crew tu dah nak tekan button ON dah.. lps tu dia gelabah trus dudok.. benda tu dah terlock.. xleh kluar lagi..  kesian dia haha..

bila benda tu dah start pusing, adek no 2 tutup mata dah ..  seyes klakar tp kesian jugak... boleh tahan jugak main tu... masa tgh main tu adek no 3 jerit " I LOVE U EVA!!! kita org jerit sbut I LOVE U sorang2..kira mcm nak hilangkan ckit rasa takut  so kita org 3 bradek dah jerit, tp adek no 2 xnak.. dia jerit, AKU XNAK!! AKU TAKUTLAH!! OII TUDUNG AKU MCM NAK MELAYANG!! APESALAH AKU NAIK BENDA NI!! GILA APA KAKAKKU SUROH AKU NAIK BENDA NI!!@#$%^arghhh arghhhh!! jerit sampai habiss main.. tapi sy tau dia tetap sayang kakak dia ni sbb dia main jugak hahaha love u more sis! hehe





tp ada satu game sy xkan main utk selama-lamanya.. biar menyesal skali ni jer.. DNA MIXER!! korang naiklah sendiri.. sy xboleh nak xplain mcm mana rasa naik game gila ni.. sy sanggup main roller coaster 10 kali dr main benda ni  haha..





okelah ada sebab sy crita pasal ni.. sbb hari jumaat ni esok, sy fly to KL!! wehee.. kangen mau jumpa sama blogger Jue & Hanie dan jugak Tihah.. rakan blogger lain xnak jumpa saya.. huh.. hehe okelah goodnight!





Eva Thank You

24 comments:

SuDu Biru said...

huih...berani nye dia.. :) blogwalking here :)

MisEyz BLurz said...

di Time Square??

akuamir said...

aku selalu sampai time square dah, tapi ta pena test lagi roller coaster doiee,, ahh nakkk

ahmadhiSyam said...

pernah 2 kali naik space attack tu, duduk yg plg hujung. mmg rasa mcm nk melayang! haha

boni kacak said...

hahahhaa..dapat saya bayangkan adik awak yang nombor 2 tu.eh, kat situ tak ada kamera ye? kalau tak boleh tgk muka adik awak yang sedang ketakutan tu..hehehehe

Nick Nashram said...

rollercoaster kat times square belom try lg..tp kalo setakat kat funfair bnyk kali da..huhu..nak syok lg eva pegi la ke theme park : gold coast rollercoaster :)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mmm... membayar untuk merasai ketakutan... hehehehe... teman tak nak naik benda tu... nanti jantung berdegup kencang sangat...

HeNRieTTa JoSe said...

ooo....rietta plak nmpak cam lasak....tpi game game camne xmnat...klu outdoor cam flying fox ke rafting ke suka la...

PSSS....xmahal la...belom RM100 jew....rietta pown xpndai....tapi rietta mnat nk guna...

Mrs Mikko said...

sama ah eva...
mmg kan anak sulung suka bnda2 mncabar..
tgk wayang pn nak yg thriller saja..
hihih..

elyna mirsada said...

wow..sungguh brani kamu,hehe

Syazwan Che Deraman said...

wan tak tahu.
pasal apa wan takut nak naik roller coster..even, feriis wheel ( lupa nama dah ) dekat I-city pun wan takut.

bukan apa.
tak yakin dengan buatan orang ni.
wan akan fikir " what if, benda ni runtuh ".

hahaha

ViccMalarn said...

Hahhaha. Ksian adk kak Eva. Tp mesti dia rs puas. Lepas dah cuba ni takda gik kak Eva paksa dia..

AmirFX said...

Olaterdah adik no. 2.. Comel jak upanya mintak kesian tima ya.. haha... Pembuli juak ktk tok Amoi ooo... :p

Riena Haiqal said...

kalau saya la memang dah pengsan dah kot... huhuhu ngilu ulu hati saya...

aReLaN said...

hahaha...saya nampak je besar & tough tapi memang kureng la ngan benda2 tertinggal jantung kat belakang ni.aiyooo...u r just like my wife.kecik tapi ske betul bnda gini. :P

eMm@a Zaheera said...

waaaaaaaaa...bestnyaa.kmk juz penah nait ferriswheel jak..yapun dkt fun-fair..huhuhu..

enjoyyy ur holidays dear..(^^,)

asha k said...

Seronoknya.. Dpt buat dgn semua siblings lagi awesome..

Haha.. Yg no 2 nmpk cm paling ganas antara korang.. Sian die.. Tape tape experience last forever

CikNana said...

sabah lagi bah evaaa...

Hanie Dew said...

Jom gi genting.. roller coaster genting corkscrew tu aku tak takut pun. tapi pirate ship aku takut.

Nurrul said...

Erkk , tak pernah naik lagi yang pusing2 tuh.. :<

Aimi Ameera said...

pernah main DNA mixer tu. And tu akan jadi kali pertama dan yang terakhir sebab masa main tu boleh pulak saya bukakan tali pinggang sedangkan benda tu masih berpusing. nasib baik last minit dapat pasang balik tali pinggang tu. hanya Allah je tahu macam mana perasaan time tu.

aimi adilah said...

sangat menyesal pergi sini tapi tak dapat main yg no 2 tu.... pas 2 sgt menyesal sb amin bnde yg no 3 tu... wt sakit bdn je... sikit pon sy tak takut =)

Azham Vsvc said...

selama dok KL ni tak pernah lg try pergi Theme Park kt TS tu haha....rasa tercabar ni haha, kena pergi hahaha!

[sutera kasih] said...

hehe cute jak ayat ktk deng..jaik ktk ya maksda adik ktk nait benda yaa..haha tp bena juak ya susah senang msti sama2 cewahhh ayt mujok ati ktk ya va hehe best ehhhh :)