Friday, May 17, 2013

Selamat Hari Guru 2013

Selamat Hari Guru saya ucapkan kepada semua cikgu cikgu di Malaysia.. lebih lebih lagi bekas bekas cikgu saya d skolah miri.. Tadika Bina, S K Lutong (dulu S.R.K lutong) dan SMK Lutong.. teringat balik kenangan2 di sekolah.. syukur apa yang saya dapat ini semua dari didikan2 cikgu yang awesome.. alhamdulillah

Terima Kaseh tak terhingga kerana xpenat menyampaikan ilmu, xpenat mengingatkan selalu mendpt skor yang tinggi, xpenat mengingatkan supaya habiskan keja sekolah, xpenat nak menengking, xpenat rasa kecewa bila mendapat keputusan ujian yang kadang2 mengecewakan harapan cikgu, xpenat utk menghukum sampai kami paham apa yang diajar cikgu.. dan byk lagi.. 


menjadi seorang pendidik atau cikgu memang memenatkan.. skrg bergelar pendidik barulah faham rasa menjadi seorg cikgu yang bertanggung jawab.. semangat dan harapan nak mendidik memang tak akan putus bila sudah menjadi seorg guru.. sentiasa inginkan terbaik utk anak murid.. sentiasa risau mcm mana anak didikan berjaya sampai habis skolah..sbb itulah selalu dgr dan baca "besar pengorbanan cikgu" so harap sgt budak2 sekarang supaya hormat dan hargai cikgu2.. 


baru petang tadi kene invite dr era fm kuching dtg utk on-air sempena hari guru.. just untuk berkongsi pengalaman seorg guru.. agak lain sedikit sbb dia org nak invite cikgu tadika pulak haha..so sy share jer kisah2 lucu bersama budak2 skolah.. hehe.. tq crew era kuch! 

okelah goodnight semua.. sangat mengantok.. jaga diri..



11 comments:

ahmad endo said...

kompom rami anak murid ktk sok madah...aiee cekgu ktk kuar radio marik...hehehe

boni kacak said...

selamat hari guru..


dah lama tak update blog ye..hehehe

[sutera kasih] said...

nang boleh tahan kwn kmk sorg tok aiee..knk invite intrvw geng era gik ya hehe sik lmk jd retis ktk tok deng :P

bena kata ktk...bkn mudah tugas seorg guru...sbb ya kmk sik brani take a challenge apply job guru..kecuali guru tadika, ya ingin kmk hehe

Elih TBOE said...

Semalam tak buka Era la, hehe...tahniah sbb berpeluang on air...

aimi adilah said...

wahhhhhhhhhhhhhhh seronok nyeeeeeeeeeeeee


chantekkkk header

Herma Julianny said...

bila dah benar-benar memikul tanggungjawab guru ni,
baru kamek tau betapa beratnya amanah yang diberikan. :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

cikgu! selamat hari raya! hohoo

HeNRieTTa JoSe said...

Eva on air....alaa ruginya xdgr...smpai semenanjung x?

Pss...selamat hari guru eva...

Kathy Tuah said...

kmk ingin jadi cikgu tapi sampei kinek tok x jadi2..huhu.. apa2 pun selamat hari guru buat ktk.. hikhik~

Azham Vsvc said...

Gempak gila!!! Cemburu dengan Eva hehe...tahniah :)

Carlos Santiago said...

wow... xlama lagi eva mesti popular.