Sunday, July 21, 2013

Berbuka Puasa di Borneo Convention Centre Kuching




Hari Jumaat yang lepas, kita orang semua staff berbuka di Borneo Convention Centre Kuching (BCCK). Tahun ni kali kedua berbuka kat sini, bermakna sudah 2 tahun bekerja di Tadika Sri Keria. Alhamdulillah i love my job because working with children are so much FUN!

Salah seorang geng kita orang inginkan berpakaian jubah sebagai tema.. saja nak memeriahkan lagi suasana waktu berbuka.. tahun lepas kita orang pakai dress.. dan tahun ni saya pakai jubah hitam sebab senang nak pakaikan apa-apa corak atau warna shawl.





kita orang bergerak guna satu kereta lebih senang. janji turun awal sebab tak nak mcm dulu, sangat lewat sampai saya terpaksa driving 120km/h .. geng kat blakang dok diam banyak-banyak mengucap.. hahaha







Selalunya kalau pegi buffet, makanan yang saya cari dulu ialah Chocolate Fountain dengan Marshmallow.. dan apa-apa desert like pudings dan cheese yang berlemak.. tetapi tahun ni bukan rezeki kot, sebab tak macam tahun lepas, tahun ni dia orang tuka menu kepada White Chocolate dengan buah dan biskut.. tak brapa suka white choco.. FRUST! tapi sedap lah jugak salut dengan buah-buahan.. Makanan yang lain, sup tulang, mee kolok, lamb chop, cucur udang, aiskrim, udang, roti, sushi, umai, satay, mee goreng dan banyak lagi. dan harga buffet untuk seorang, RM75  (4/5)















sangat sedappp! 

Baiklah sampai di sini saja.. nasib baik tak nampak sgt ketumbit dalam gamba.. okelah bye! 








20 comments:

Faris Farina said...

wahh bestnya :) cantik la sys . dah macam diana danielle . kje kat tadika eh ? ingat lepas graduate nanti nak apply jugak . boleh main dengan budak :p

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mana la nak nampak ketumbit awak... cuba kasi zoom kat mata... confirm la nampak...

sYiRa LoKMaN said...

comel ^_^

Mek Onie said...

evaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,baju awak comel sangat !

HeNRieTTa JoSe said...

Bestnye.....sama cam rietta...rietta suka choc ngn marsh mellow..tapi klu white choc...rietta sgt tdak suka...

Psss...suka lah heade baru eva...btw...bleh xrietta tahu size heade...teringin juga nk tukar header...tpi tidak taw size dia..

Psss....tudung tu mcm tudung biasa sj...tapi jenama dia natasha...

Blog Panjang said...

Eh white chocs lah sedap. Bayangkan kisses putih tu. haha

Lama xupdate sebab vlogging plak. Haha tukar genre. Nanti ade masa update sikit2. Lgpun busy practical.

Aku Penghibur said...

aloo comellnye :) bestnya berbuka , cantik

Nabilah Syahira said...

dah lama tak BW kat blog akakkkkk! Haha btw, cantik nye akakkkkk! comel je pakai jubah tu. :D

Zuan said...

kenyang ke? macam sikit je..huhu

Zuan said...

p.s i cannot find your fb.. :(
pm me address..hehe

Azham Vsvc said...

Yum yum yum! Nampak sedap hehe :)

Mimi Azirah said...

bestnye bukak pose ngan makanan yg sedap2...

boni kacak said...

nasib baiklah baca entri ni time lepas bukak puasa. kalau tak mengidam je lah. hehehe :P

faiq said...

cam sedap jak kitak makan. bila mau belanja kmk. (hehe, testing klaka sarawak)

Hanie Dew said...

cantik jubah ko va. ala memang xnmpak ketumbit gamba ko sume jauh..ngengenge...

ada mokhtar said...

Jubah hitam simple tp paling anggun.. Always di hati.. Hehe

CHU MAJORFLAVA said...

kamek ahad tok gath ngan bff mek..kita bila gik??haha

jemari ameera said...

Belum berpeluang sungke di sia. Dengar cerita sia rame orang!

myraVea said...

Akak cantik! hehe. Samela kite, akan carik dessert dulu tambah-tambah chocolate! hehe.

iffah imani said...

kacak jubah ya....suka nangga..