Wednesday, August 28, 2013

DIY : Mug


Hai.. Sekarang ni banyak benda kita boleh buat sendiri, dengan erti kata lain. Do It Yourself (DIY). Ianya lebih murah dan senang.. Asalkan rajin.. Type saja dekat Mr.Google semua barang DIY kluar.. Saya pun dah mula terjebak.. Tba-tba terdetik nak buat sebab nak bagi present dgn kwn kita yang nak resign hari tu.. kebetulan masa tu duit tak cukup nak beli hadiah.. so y not buat yang mcm sentimental value punya.. hehe.. hanya beli permanent marker dan one mug sahaja.. tak lebih dr rm10 pon.. :) yang penting hati mau ikhlas :P


then lukis jer sesuka hati mu apa yang nak disampaikan.. ala-ala romantik pun boleh.. selalunya orang buat untuk couple kan.. tp apa-apa pon boleh.. bila mak ayah kita tgk hasil yang sy buat ni, trus ayah ckp eyh datang balik trend ni ek.. alaaaa dah lama punya trend..













mesti korang buat lagi kreatif.. ni pon buat untuk sendiri dulu, sebelum buat untuk kawan.. oke itu saja.. 






 

15 comments:

Cik Wani said...

cute alu jak mug yaaa..pandey eh ktk polah ^-^

mamaqari said...

cute dan kreatifnya=)

Mimi Azirah said...

Memg kretip

Kathy Tuah said...

nang berbakat ktk dlm lukis2 tok.. mun kmk nang begegar tangan T_T

Lieya Von Jay said...

DIY tu rupa nya do it yourself la. adoi saya ni dok dalam hutan agak nya sebelom ni sampai tak tau ^_6
comel yer eva lukis tu

HeNRieTTa JoSe said...

Chanteknye eva....buat sendiri lebih sentimental value...

Eeehhh pkai permenent pen saja erk....ooo...rietta igtkan ada pen khas...

jemari ameera said...

Ya rabbi..kreatif juak tangan kitak oohh.. since kitak molah lampu berbunga gantung2 ya juak dolok :). Boleh market hasil tangan ya, pasya jual online hehehe

Zuan said...

nak!

Azham Vsvc said...

Wah....kalau hasil lukisan cantik mcm Eva bolehlah kasi kat kawan...mcm saya ni yg tak reti melukis...hahah buruk jadinya hehe! Tapi ada macam-macam lagi versi DIY yang saya boleh buat, kalau saya nak hehe...

eMm@a Zaheera said...

pande kitak lukis eva..mun kamek, rasanya lukisan biak tadika gik bagus. xda bakat seni katakan....

asha k said...

lama x dtg sini, lama dh xde mase nk blogging la eva.. heee, the mug is cute leh cuba gaklah nanti

Nick Nashram said...

nice drawing..buat sample pastu hntr kt mna2 kilang utk manifacture..masyukk :)

Wan Ahmad Izudean said...

kalau orang pandai melukis memang cantik. kalau saya memang tak jadi macam tu lah.hehe

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum..

Ohh sofia pun cari bahan2 yg DIY..die ada marker khas ke blh guna marker pen biase ea? pnh tgk yg siap ada mcm water color..mana nk dapat ek alat2 ni?

regards,
Unsmiley




Puteri Kayangan?@#$%???? said...

hihi sekali sekala buat diy mcm ya .. seronok juak kan yunk .. chak!