Saturday, August 17, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2013 Part 1





Selamat Hari Raya saya ucapkan untuk semua.. Alhamdulillah sudah 2 mggu kita beraya kan.. cuti sekolah pun dah nak abis.. terasa malas pulak nak keja balik.. hehehe.. bestnya cuti panjang ;D macam mana raya korang? lebih meriah dr taun lepas ke tak? bagi saya taun ni lagi meriah kot. sebab bulan syawal ni bukan hanya beraya tapi ada geng-geng saya yang buat majlis bertunang dan majlis akad nikah skali dalam bulan ni.. baguslah sebab bulan yang baik.. dan ramai sanak saudara dan kawan pulak bercuti beraya.. 


Apa cerita raya pertama? Saya mcm biasa hari pertama buat open house untuk keluarga terdekat sahaja.. raya ketiga barulah buat open house untuk kawan-kawan.. bermakna 2 kali buat open house.. raya kedua pulak tido seharian.. kekeke.. penat lah buat open house.. Menu untuk buat open house, HARUS ada laksa sarawak.. awal pagi dah masak kuah dan semua bahan-bahan dia.. Kena bangun subuh terus masak semua.. untuk Rendang daging , Kari ayam, Kurma, adik ipar yang masakkan.. dia memang terer masak laok.. serah jer kat dia. 


 laksa sarawak


rendang, kari, kurma, sayor, lemang dan kelupis



okeyh seterusnya BAJU RAYA! mesti tak sabar-sabar bila nak menjelang raya sebab nak pakai baju raya baru, shawl baru, kasut baru dan segala-galanya baru. Oke tahun ni saya xbeli dekat kedai sangat.. kebanyakkan beli main post sahaja.. alaaa dekat instagram tu banyak kan.. haa kat situlah usha-usha baju raya dan shawl.. senang jer.. utk raya pertama saya pakai dress ala jubah warna coral. sekarang ni byk mcm dress kan.. apa2 pun boleh.. asalkan sopan jer kan.. 


 Fasha Chiffon Dress by f2shop <----- follow instagram diaorg k.. dress cantek2..

 ini pulak Shawl Rania Leopard dari Herbylyndaroslan, sapa tak kenal lyndaroslan, model utk tudung shawl radiusite dahulu.. skrg dia dh ada bisnes sendiri dgn suami dia seorg photographer.. shawl ni wide dan sangat cantek.. nampak kain dia berkualiti.. sila follow instagram dia k..  


nak cantik macam dia memang tak boleh.. dia memang cantek sangat.. muka sharp seorang model.. kadang2 kita perempuan ni bila tgk barang mesti tengok model yang pakai tu dulu.. teringin nak pakai cantek mcm model.. tapi bila beli dan pakai, hampeh tak secantik mcm dia haha.. nway shawl dia best2.. 



inilah antara geng geng yang datang beraya ke rumah.. banyak lagi.. yang ni je sempat bergamba sama.. maaf ada yang xkena layan sangat.. biasalah open house skali banyak orang serbu datang.. hehe tq for coming.. 


antara blogger blogger yang datang chu majorflava , efa amoisepet  ,dan zie madini

dan rasa terharu bila seorang rakan blogger iaitu suterakasihyann dari sabah pun datang jugak .. tq dear! suka tgk bj raya yann.. comel sgt sesuai dgn tuan dia skali hehe.. 




Baiklah.. hari sudah lewat.. nanti sambung lagi yer.. mata mengantok sangat2..  baru malam ni dapat update.. selamat malam!




12 comments:

sYiRa LoKMaN said...

terjah sini lagi ^_^ nice !

Zuan said...

nak beraya di rumah eva, tapi jauh sangat.. so beraya di blog je la ek? hehehehehe

Zie Madini said...

Yahh...sik ke rumah kmk si yan sutera kasih ya. maka umah mek x jauh dari umah eva, hehehehe :P

Azham Vsvc said...

Eva! Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Wah, saya tak pernah merasa lagi Laksa Sarawak ni...kena berkunjung ke rumah Eva untuk beraya la nampaknya hehehe!

Untunglah beraya sebagai seorang isteri pada tahun ini hehehe :)

Mimi Azirah said...

Selamat Hari Raya Eva..
Okey serius akak is jeles tgk dress n shawl Eva pakai..harus follow instag dorg..thanks sharing..

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

Haha sama lah kite..sofia pun thn ni mmg malasssss sgt beli2 kt kedai..malas nk kuar..sure jem sana sini..so, semuanya online je..hehe

Selamat Hari Raya! ^_^

regards,
Unsmiley



jemari ameera said...

Kacak da dress kitak. Suit you! Nyaman da jak laksa kitak.. :)

Lieya Von Jay said...

wah.. cantik yer dress peach tu, dan makanan pon lazat2 ^_^

Yousof Ngadi said...

Salam Aidilfitri buat puan eva dan suami :)


Ohh raya pertama dah buat open house ek.. kalau kat sini raya pertama beraya rumah sedara terdekat lepas tu takde buat open house pun... ;D


Bila berhijab yg cukup syarat, perempuan automatik akan jadi cantik :)

eMm@a Zaheera said...

Salam Aidilffitri eva!! Lamak x komen di belog ktk kohh..jarang dah kmk sign in belog. Jadi silent reader jakk..

Cik Wani said...

Love your dress!!! Selamat hari ahraya Eva :)Congrats juak, dah jadi isteri orang!

Nick Nashram said...

laksa penang, laksa johor, laksa kedah, laksa kelantan sume dah rasa..laksa sarawak je yg belom :)