Sunday, August 25, 2013

You're The Reason


"You're the reason i just cant stop smiling"


Pernah tak, wujud perasaan macam ini masa tengok baby atau dukung baby? Sudah pastinya ibu bapa yang dah ada anak.. Saya keja kat tadika pon hari-hari ada perasaan macam ni.. Sekarang ni adik saya tengah menunggu hari nak beranak. Tak sabar ada anak buah baru nanti.. Lagipun first cucu dalam keluarga belah kitaorang. Semua tak sabar tapi adik pulak neves bila tiba masanya nanti hehe..

Beberapa minggu yang lepas kita orang buat kejutan untuk adik, belikan barang-barang basic untuk baby dia. Kira macam buat baby shower lah.. tapi xlah sangat. Sebab nak buat, masa pun tak sesuai, masih beraya lagi masa tu. So saya dan mak saya last minute beli petang hari kemudian tengah malam buat suprise kat adik dan suami dia.. Sebenarnya plan nak buat lepas Magrib tapi ayah cakap beraya rumah orang dulu.. alamak kacau plan lah pulak.

Bila dah clear, cepat-cepat letak semua barang-barang baby dalam bilik dia, susun baik-baik, letak dalam baby coat yang kitaorang dah pasang.. Panggil dia masok bilik, tadaaaa! Reaksi dia lambat ckit sebab dia rasa macam mimpi, dia ingatkan dia dekat kedai barang baby. Rupa-rupanya barang semua tu dalam bilik dia sendiri.. haha Alhamdulillah dia suka sangat.







Tahun ni bulan syawal, ramai kawan saya dah beranak. diaorang datang beraya bawa anak, saya pulak seronok nak pegang n cium baby diaorang.. sbb suka sangat bau baby.. suka tenung lama-lama kat baby.. sejokkkkkk hati..



 


haa ni baru jer gamba anak kawan .. belom lagi anak buah sendiri.. habislah instagram gamba anak buah jer masok hehe.. 






9 comments:

Lieya Von Jay said...

saya pon kalo pegang beby ja memang rasa macam nak branak jugak ^_^ suke sangat beby..

Isyatilla Idris said...

tahniah eva and adik eva. :D smoga baby yg bakal lahir nnt comel,sihat dan menjadi anak yg baik.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

Comeinye....wah nnti anak buah sndiri....mesti bleh selalu dukung.....mesti lagi besh kan....

aimi adilah said...

hihihihih..... ingt kn ank awk td

eMm@a Zaheera said...

dah boleh dah ya eva..sik lamak gik turn ktk..hehe

Kathy Tuah said...

kmk pun suka dgn nembiak..selain best dicium, daknya best juak k ajak kelaie.. hehe.. rindu dgn anak2 buah di kuching :')

Zuan said...

zuan nak mengandung gak la..

Azham Vsvc said...

bau bayi kan bau daripada syurga hehe....saya pun dah start suka bau bayi lepas baca fakta berkenaan...hehehhee

Mimi Azirah said...

Suka bau baby..wangi