Thursday, September 12, 2013

P. Ramlee The Tribute Concert By Idris Sardi The Violin Maestro

QUICK UPDATE

Baru lepas balik dari tengok concert P.Ramlee dengan Ejant.. Thanks to Ejant sebab bawa sama tengok.. ada 2 free tiket katanya.. Sebenarnya tiket concert ni memang free untuk semua sempena 50 Tahun Sarawak Merdeka dalam Malaysia.. Tapi susah betul nak cari tiket free.. Sana sini tanya mana dapat tiket.. Semua cakap dapat free.. Ntah dari mana.. Dan hari ini kebetulan last minute ejant bawa, ada 20 minit untuk bersiap terus pergi..







Dengar khabar penerbit bagi konsert ni ialah Tiara Jacqualine.. Mostly yang buat perfomance ni dibawa dari semenanjung. Rugi tak pegi masa dia orang buat teater 2 hari lepas.. Hari ni konsert sahaja more to orchestra dan esok hari last.. So siapa-siapa yang belum pergi datanglah esok..

Tempat dudok kitaorang agak jauh.. biasalah dapat tiket public.. Nasib baik camera sony boleh zoom 20X.. So bila nak tengok muka orang boleh lah zoom pakai camera ni.. Skodeng pun boleh haha.. Yang turut datang tadi CM Sarawak Abdul Taib Mahmud dan isteri.. Pemain violin, Idris Sari sempat turun stage perform bermain violin sekejap depan CM.. ada gamba kat bawah.. nasib baik dpt tgk lebih dekat pakai camera ni..

Lagu yang ditunggu-tunggu, 'Tunggu Sekejap" favourite!! bila start main lagu ni pakai violin ni, perghh! ntahlah saya memang suka bunyi violin.. bila dengar feeling korea pulak.. ;p













okelah.. sekarang dah pukol 12 tengah malam.. esok kerja.. punyalah lama nak update.. sejam! nak letak watermark kat setiap gamba tu yang ambil masa lama.. okelah goodnight semua.. makan ubat flu,, tido ZZZZZZZZZZZZZ.................






3 comments:

ztie said...

aih ruginya kmk sikda d kch time tok. Mun ada dapat ngembak bapak mek pegi. peminat tegar ya huhu

Lieya Von Jay said...

wow bertuah nya dpat pegi ^_6

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

bestnyaaa dapat pergi .. kacak gambar ktkduak cia yunk ..(^_^)