Wednesday, October 30, 2013

Hilangkan Rasa Penat

Bagaimana nak hilangkan rasa penat? Kalau esok cuti, kompom esok tido sampai petang... Tapi kalau hari ni letih, esok pulak nak sambung keja, macam mana nak hilangkan rasa penat yer? Bila balik rumah memang dah tak larat nak layan kucing kat rumah, nak masak utk makan malam lagi... Paling senang take away kat KFC ker, Mcd ker food court ker.. Jimat masa n dapat nak rileks bila sampai kat rumah.. Nasib baik suami faham.. Hehe


Oke apa yang aku slalu buat masa aku penat, massageee~~~ adohh sedap badan ni kalau di urut.. Selalunya pegi urut 2 jam.. Rm70.. Sejam melayan kene urut, sejam lagi dh berdengkur.. Walaupun ada part bila diurut tu sakit, pesti mesti ringan jer badan lepas tu.. Tp sebulan sekali jer pegi.


Lepas tu, mandi.. Seeloknya mandi terus.. Korang mandi air panas atau air sejok? Saya suka mandi air sejok.. Biar badan ni terkejut bila kene air sejok sekejap, baru segar.. Tapi ada orang cakap tak elok, takut boleh demam sebab mengejut dengan suhu badan yang panas keletihan..

Tapi satu lagu tips, kalau nak tido cepat, mandi air suam panas.. InsyaAllah bila kepala dah lentok kat bantal, mata terus pejam.. Sebab kadang2 bila terlalu penat, nak tido pun susah.. Badan memberontak. 



Lepas tu satu lagi, rendam kaki dalam besen.. Perah limau sikit dengan garam.. Campur sedikit minyak lavender.. Menaikkan lagi suasana macam spa.. Buat dekat depan tv pun boleh.. Layannn... Bau kaki pun boleh hilang..



Dan lagi satu tengok crita klakar or lawak, macam aku suka tengok running man kalau nak hilang rasa penat.. Gelak-gelak sorang tengok dah tak ingat rasa penat.. Terubat sikit jugak kan.. 



Oke nak minta korang share mcm mana korang hilangkan rasa penat.. Ingin nak cuba cara lain..

Selamat malam...

5 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta pown suka mndi air sjuk....rietta klu letih sgt....tdo, letak towel lembab kat mta...bru lena tdo....

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Cian dear ..sama lah kita dear ..balik rumah mesti makin bertambah2 penat ..

cpa yunk .. bila balik ..cuba minum air panas ..rehatkan minda ..baru ktk mulakan kerja2 rumah .. kacip fatima kan ade hihi ..larikkk

Nick Nashram said...

biasanye lepas shopping mesti penatkan.

so benda pertama yg saya cari kerusi urut..huhu

masuk seringgit pun jadi la.

Muhammad Syazwan Norhalik said...

den minum 100+ je

Kathy Tuah said...

tidooo.. hehe..