Siapa saya

  • Nama dlm IC : Eva Romina Binti Abdur Lahim
  • Dilahirkan pada tahun 1985 : 2013 >>>>> 28 taun
  • Tarikh lahir disambut : 2 April sama tarikh dgn mak <3
  • Asal dari Miri Sarawak, sekarang dok kat kuching sarawak jom datang sarawak makan laksa srwk :D
  • Dari kecik impian menjadi seorang doktor tetapi baru tahu kelemahan iaitu takut dgn darah, skrg realiti life, menjadi seorang cikgu tadika. alhamdulillah ikut jejak mak <3
  • Hidupku sudah dimiliki oleh Sang Suami, Ridhwan Abdullah. <3


  • Saya seorang yang suka benda benda yang comel, sweet, kaler pastel.. 
  • Saya seorang yang sentimental.. Mudah menangis mudah ketawa
  • Saya seorang yang suka melayan musik jazz, hiphop, balada, evergreen song, 
  • Saya seorang yang gila crita tgk korea, musik, fashion, drama, movie
  • Saya seorang yang sukakan kucing. Sejok hati tgk kucing tidur. Terhibur tgk kucing bermain, terasa disayangi bila kucing datang bermanja.

  • Family first.. Family always no 1. Mungkin sbb saya anak sulung. <3
  • Satu impian : Melancong ke luar negara iaitu KOREA!!! 
  • Xboleh minum air sejuk terlalu kerap boleh demam seminggu. Imun dlm badan hanya air suam.
  • Suka aktiviti laksa, jungle tracking, bercamping, bermain rollercoaster, bungee jumping.
  • Suka travelling tp xsuka naik flight.. Make me sick.. Tak boleh naik feri or bot. Mabuk laut!




11 comments:

CHU MAJORFLAVA said...

haha...ngegeh juak=p

eVa said...

aahhahaahha aie pahal hahaha :P

Cliff Zehnder said...

hi eva! best eh blog kitak! hehe suka i LOL

Cliff Zehnder said...

hi eva, best eh blog kitak hehe

El Hardy said...

Salam eVa...lama x dtg cni... :)

Hanie Dew said...

tau la suka makan laksa.. hehehehehhee...aaaa...lariiii...

Md Jasni Bakhtar said...

Dulu selalu ke Sarawak tapi dah lama x ke sana.. mungkin tahun ni akan ke sarawak sebab ada kerja di kuching..

Md Jasni Bakhtar said...

Nice blog Eva.. Dulu selalu ke Sarawak semasa adik saya belajar di UNIMAS.. mungkin tahun ni akan ke sana atas urusan bisnes.

nor qamaliah said...

Assalamualaikum,

Baru nak terbaca blog ktk. Best~ :) down to earth n yet very heart warming. Keep it up. <3

nor qamaliah said...

Assalamualaikum,

Nice bloq. bok terbaca apa nangga link dekat IG. very down to earth and heart warming :) Keep it up! <3

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.